sobota, 13 września 2014

Muffiny czekoladowe

Przepis znaleziony przez dziewczynę brata. Pyszne, delikatne i tak aksamitne, że mogłabym zjeść niezliczoną ilość. Wybitnie dobre, polecam gorąco ;) Pieczone podczas oglądania finału Mundialu- ach te emocje w tle ;) i zerkanie znad lustrzanki czy, aby na pewno czegoś nie ominęłam ;)

Składniki:
  • 225 g mąki pszennej
  • 25 g kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 100 g czekolady
  • 200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 150 g brązowego cukru
  • 1/2 szklanki oleju
Wykonanie:
W jednej misce łączymy składniki suche, w drugiej mokre. Następnie wsypujemy suche do mokrych i dodajemy drobno posiekaną czekoladę. Wlewamy do koło 2/3 wysokości foremki i pieczemy około 20-25 min w 200 stopniach C.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz